Meloner

Melon

Melon (Cucumis melo) er en klatreplante, der er i familie med græskar, agurker og squash. Meloner har været dyrket i Afrika, Mellemøsten og Indien i 4000 år.


Meloner kan ikke tilberedes, da de har et meget stort vandindhold (90-95%). Til gengæld er melon fantastisk til alle typer is: Parfait og sorbet. Derudover er en kold melonsuppe et hit på gæstebordet.

 

Af de forædlede sukkermeloner kender vi bedst honningmelon, netmelon, galiamelon og cantaloupmelon, men finder også charentaise- og frøskindsmelon.

En god, moden melon skal være lidt blød i skallen og dufte af melon ved stilkenden.

Meloner bevarer bedst deres sødmefulde smag ved stuetemperatur.

Melonkødet er ikke velegnet til frysning.

 

Græskar- og melonkerner kan tørres, krydres og spises som snacks og anvendes om tilbehør i salater.